RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Образилися за "зелених чоловічків": стало відомо, як в Раді покарали депутата партії Порошенка

У регламентному комітеті Верховної Ради прийняли рішення позбавити народного депутата України від партії "Європейська солідарність" Ірину Геращенко права брати участь в п'яти пленарних засіданнях після її фразеологізму "зелені чоловічки" по відношенню до членів президентської фракції "Слуга народу".

Про це повідомив журналіст Тарас Березовець у себе на сторінці в Facebook.

За таке рішення проголосували 6 членів комітету з 11.

Журналіст вказав на ініціаторів такого "покарання" для нардепа, а також розповів про його ризики.

"Регламентний комітет Ради більшістю голосів (6 з 11) проголосував за позбавлення нардепа Ірини Геращенко права брати участь в 5 пленарних засіданнях за фразеологізм "зелені чоловічки"... Формально ініціатором покарання Геращенко виступив Давид Арахамія, хоча по нервовій реакції Разумкова зрозуміло, що спікер теж доклав руку ... Зліпили з Геращенко публічного дисидента, показали слабкість. Тепер вороги Зеленського будуть навмисно бити в цю точку і всі наступні заходи (думаю, що буде спроба прийняти закон про відповідальність за образу влади) будуть тільки розпалювати полум'я ... Ефект буде прямо протилежний. Зараз розгорнеться змагання "образь слуг якомога болючіше", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Раді розгорівся скандал за участю народного депутата Ірини Геращенко, яку викликали "на килим" через різкі висловлювання у сторону депутатів від "Слуги народу".