RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Суд прийняв скандальне рішення по пов'язаному з Пшонкою прокурору

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді Дмитра Кавуна, який довгий час працював в органах прокуратури і піддався люстрації відповідно до Закону України "Про очищення влади".

Про це повідомляє "Думська".

За словами видання, з недавніх пір Кавун працює радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У 2012-2014 роках Дмитро Кавун працював заступником прокурора Харківської області, а після перемоги революції і втечі Віктора Януковича піддався люстрації.

Дмитро Кавун - син однокласника і кума колишнього генпрокурора Віктора Пшонки Юрія Кавуна (зробив кар'єру в екологічній інспекції). Народився в 1981 році в Краматорську. Закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. Відповідно до закону "Про очищення влади", йому заборонено до 2024 року займати посади в органах державної влади.

У 2014 році, відразу після звільнення з посади заступника прокурора Харківської області, Кавун подав позов, а 22 лютого 2015 року столичний адмінсуд призупинив провадження до розгляду питання про конституційність люстраційного закону в Конституційному суді України. 5 вересня 2019 року процес відновили, хоча вердикту КСУ досі немає. Справу розглянули за кілька днів і задовольнили всі вимоги колишнього підлеглого (і майже родича) Віктора Пшонки.

Якщо рішення суду вступить в силу, Дмитро Кавун не тільки зможе продовжити кар'єру в органах прокуратури (за інформацією журналістів, він претендує на посаду прокурора Одеської області), а й отримає від держави 951 тисячі грн - компенсацію за вимушений прогул.

Як повідомляв "Апостроф", ряд українських суддів, починаючи з судді Закарпатського господарського суду Оксани Ремецьки і включаючи окремих суддів Верховного і Конституційного судів, сприяють рейдерам в захопленні власності американського інвестора в Закарпатті.