RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Буде новий закон по Донбасу: Зеленський дав пояснення щодо "формули Штайнмаєра"

У вівторок, 1 жовтня, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна відповіла на лист представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка про "формулу Штайнмаєра", давши згоду на включення її в новий закон по Донбасу.

Про це він сказав в ході терміновій прес-конференції.

За словами Зеленського, буде розроблено новий законопроект про врегулювання ситуації на Донбасі. Планується його обговорення з громадськістю.

Президент підкреслив, що ніяких "виборів під дулом кулеметів не буде і бути не може". Він уточнив, що вибори на Донбасі можуть проводитися тільки за Конституцією України і законами України і їх повинно бути визнано ОБСЄ.

"Ми не говоримо про структуру цих виборів, але ми розуміємо, що для того, щоб ці вибори пройшли не під дулами кулеметів, кордон має бути нашим. Вибори повинні проходити за нашим законодавством. Якщо там будуть якісь військові (російські, - "Апостроф") ніяких виборів не буде", - підкреслив Зеленський.

Також він додав, що в законі по Донбасі не буде перейдено жодної червоної лінії, мови про капітуляцію і бути не може.

Детальніше про прес-конференцію Зеленського, читайте в матеріалі "Апострофа": Розведення сил і "формула Штайнмаєра": Зеленський розповів про нові домовленості щодо Донбасу, відео.