RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандальний нардеп пропонує ввести новий податок в Україні: в мережі хвиля гніву

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський зареєстрував у парламенті законопроект про введення податку на покупку валюти.

Законопроект № 2208 опубліковано на офіційній сторінці Верховної Ради.

Заступник голови податкового комітету Дубінський пропонує вилучати податок в розмірі 1% від суми купівлі іноземної валюти готівкою. До безготівкових розрахунків це нововведення застосовуватися не буде.

"Готівкова валюта в країні, в основному, з'являється з тіньової економіки і хабарів. Ми ж боремося за легалізацію тіньової економіки і прозорість усіх фінансових операцій, в тому числі, нелегальних обмінників? Ось і давайте переводити готівковий валютний обмін "на біло", - аргументував свою пропозицію Дубінський.

Гроші, які надійдуть від податку, нардеп пропонує використовувати на розвиток спорту.

Разом з тим законопроект передбачає запровадження штрафів за ненадання розрахункового документа при обміні валют - в розмірі 100% суми операції.

З цього приводу серед користувачів соцмереж вже піднялася хвиля обурення.

"Це вже було і старо. Обмін піде в тінь. Крапка", "Бабусі і тітоньки, що відкладають собі на смерть, будуть в захваті", "Потрібен податок на м*дацькі законопроекти", - реагують у мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський здивував своєю поведінкою у Верховній Раді.