RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Офшори, елітні годинники і авто: в ЗМІ розповіли про декларацію претендента на роль глави Київської ОДА Чернишова

Претендент на посаду нового глави КОДА Олексій Чернишов є мультимільйонером, отримує доходи від цілого ряду компаній на Кіпрі і в Австрії, а також володіє багатою колекцією дорогих годинників, книг і картин.

Про це сказано в декларації Чернишова, яку він подав до НАПК, передають "Українські новини".

За даними декларації, Чернишов володіє годинниками Rolex, Patek Philippe Nautilus, Patek Philippe, Ulysse Nardin, A. Lange & Sohne (3 шт.), Panerai, золотими запонками Patek Philippe, а також кілька настінних і підлогових годин. Колекцію дорогих ювелірних виробів виробництва Van Cleef & Arpels, Cartier і Tiffany задекларувала дружина Чернишова Світлана. Його сім'я володіє колекцією живопису ХХ століття на 30 одиниць, колекційним виданням Бібліотеки великих письменників видавництва Брокгауза і Ефрона на 20 томів, і Енциклопедичним словником видавництва на 85 томів.

У гаражі у сім'ї Range Rover Autobiography 2018 року випуску, ще один Range Rover, Mercedes-Benz S 500 4MATIC і Skoda Octavia 2010 року.

Чернишов володіє 50% акцій ТОВ "Блум Девелопмент", 100% в ТОВ "АМ Пропертті груп", 100% в кіпрській компанії "Корнікуларіус Лімітед" і 100% в компанії "Фешн Рітейл ЛТД" з реєстрацією на Британських Віргінських островах (БВО).

Він також є бенефіціаром ТОВ "МСБ Фінанс", "Стендінг Ассетс С.А." (БВО), кіпрської Galinero Holdings Limited і австрійської "ВіАй2 Партнерс ГмбХ".

Від "ВіАй2 Партнерс" Чернишов отримав у 2018 році 2,3 млн грн, ще 23,7 млн грн він виручив від продажу цінних паперів. Потенційний губернатор задекларував на рахунках в банках Австрії 89 тис. євро, в Україні - близько 300 тисяч грн. В готівки сім'я тримає 865 тисяч доларів США, близько 6,2 млн грн вони позичили третім особам, з яких 1,2 млн грн отримала в якості позики компанія Чернишова "АМ Пропертті груп".

Раніше Чернишов тривалий час очолював концерн "Авек холдинг" бізнесмена Олександра Фельдмана, обраного депутатом Ради від партії "Опозиційна платформа - За життя".

За словами Михайла Бно-Айріяна, що подав у відставку з посади глави Київської ОДА, його зарплата становила 18 тисяч грн.