RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Батьківщина" домоглася слухань щодо ринку землі: у Раді ухвалено постанову

Верховна Рада ухвалила постанову про проведення 4 грудня 2019-го року парламентських слухань на тему "Земельна реформа: вітчизняна модель обігу земель сільськогосподарського призначення".

За це рішення віддали свої голоси 318 народних депутатів, передає прес-служба "Батьківщини".

Під час виступу із трибуни Ради Вадим Івченко нагадав, що "Батьківщина" послідовно виступає проти розпродажу землі й була ініціатором дискусії в парламенті.

"Варто відкрито подискутувати про те, що повинно бути в Україні. "Батьківщина" буде брати активну участь у цих парламентських слуханнях. Одним з їх ініціаторів виступила Юлія Тимошенко", – зауважив народний обранець.

На думку депутата, розмова із селянами засвідчить передчасність зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

"В цій залі буде 450 аграріїв, людей, які дотичні до сільського господарства, власників паїв, інвесторів. Ми повинні почути українське суспільство, перш ніж ухвалювати рішення. Усі соцопитування говорять, що майже 80% людей не хочуть запровадження ринку землі в тому контексті, який запропонував аграрний комітет. Українці не хочуть, щоб нашу землю обробляли іноземці", – додав представник "Батьківщини".

Вадим Івченко переконаний, що парламентські слухання мають стати першим кроком в обговоренні земельного питання. Рішення щодо того, чи варто продавати вітчизняні чорноземи, може бути ухвалено лише на всеукраїнському референдумі, вважає він. До оприлюднення його результатів, впевнений політик, Рада не повинна розглядати відповідних законопроєктів.

Інший представник "Батьківщини" Іван Кириленко запропонував провести на базі Верховної Ради повноцінні дебати, які б наблизили депутатів до рішення, що принесе людям більше користі.

"Коли ухвалюються рішення, які визначають долю країни на десятиліття, а може й взагалі, лише слухань не вистачить. Пропоную провести повноцінні дебати. День, два, тиждень. У кожної фракції, у кожної політичної сили є бачення. Коли суспільство буде бачити обговорення, нам вдасться ухвалити більш зважене рішення", – наголосив Кириленко.