RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Дав гучну обіцянку: в мережі оприлюднили перший лист Трампа Зеленському

Після перемоги на виборах президента України Володимира Зеленського президент США Дональд Трамп письмово пообіцяв йому "непохитну підтримку".

Текст листа, який було відправлено 29 травня 2019 року, опублікувало американське видання The Daily Beast.

"Сполучені Штати і Україна є непохитними партнерами, що працюють разом для реалізації спільного бачення стабільної, процвітаючої і демократичної України, яка інтегрована в євроатлантичну спільноту", - написав Трамп.

У цьому ж листі президент США запросив Зеленського відвідати Вашингтон. Як говориться в листі, такого роду запрошення є ознакою прихильності США молодої демократії.

"Наше партнерство засноване на ідеї, що вільні громадяни повинні мати можливість здійснювати свої демократичні права, вибирати свою власну долю і жити в світі. Як ви сказали в своїй переможній промові, ваші вибори демонструють, що демократія можлива в будь-якій точці колишнього радянського простору. Успіх Україна є прикладом перемоги демократії над відроджуються деспотизмом. Підтримка Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України непохитна ", - сказано в листі Трампа.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп заявив, що готовий провести переговори з українським лідером Володимиром Зеленським у Білому домі.