RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Знадобиться два місяці: Новинський висловився щодо прийняття земельного проекту в Раді

У новий закон "Про обіг земель сільгосппризначення" подано більше 4400 поправок, для того, щоб встигнути розглянути їх фізично парламенту знадобиться не менше двох місяців.

Про це в коментарі журналістам в кулуарах парламенту заявив народний депутат, член Комітету ВРУ з прав людини і реінтеграції Донбасу Вадим Новинський.

Він також зазначив, що законодавство про ринок землі має бути збалансованим і захищати, в першу чергу, українських фермерів.

"Якщо закон ухвалять в парламент, то там 4400 правок, якщо порахувати, то це 200 годин - Верховна Рада повинна працювати без перерви два місяці. Робота Ради буде просто заблокована. Ті, хто проти ринку виступають - в основному, спекулюють на цьому питанні. Коли ти користуєшся всіма благами ситого життя, а населенню пропонуєш військовий комунізм - це погано. Ринок землі повинен бути. Але закон повинен бути розроблений, щоб не розділяти суспільство. Правильним кроком було б відкласти це питання, щоб пристрасті вляглися, і щоб експерти попрацювали. Тількипісля цього переходити до розгляду закону. Або його відкликати взагалі і вносити інший, більш вивірений закон", - зауважив Вадим Новинський.