RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Таємний комітет і викидання правок: Тимошенко розповіла про порушення "слуг народу" щодо земельної реформи

У вівторок, 17 грудня, у Верховній Раді на засіданні аграрного комітету в обхід регламентних норм було прийнято рішення обговорювати законопроекти про відкриття ринку землі в таємному режимі.

Про це повідомила глава фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко на мітингу проти розпродажу землі під Верховною Радою.

Вона зазначила, що глава відповідного комітету Микола Сольський зацікавлений в ухваленні законопроектів про ринок землі, оскільки сам є представником аграрної корпорації.

"Аграрний комітет Ради очолює пан Сольський, він представляє одну з корпорацій, які володіють десятками тисяч га, і його прямий інтерес - пробивати рішення про продаж землі. Він поставив на голосування, щоб комітет проводився в таємному режимі. За це проголосували всі "Слуги народу", і коли їх запитали - чи читали вони регламент, де написано, що не можна проводити такі засідання таємно, то вони сказали, що не читали і їх це не цікавить", - розповіла Тимошенко.

Також, за її словами, нардепи від "Слуги народу" просто викинули більше 2000 правок із законопроекту, які були внесені опозиційними політичними силами, після чого спікер парламенту призначив розгляд в залі земельної реформи на 19 грудня.

"У цьому парламенті сидять лобісти, у них є доручення і вони повинні їх виконувати. Вони витягли всі правки опозиційних фракцій, а глава Верховної Ради, не маючи рішення комітету, вже включає на голосування на четвер (19 грудня - "Апостроф") закон про продаж землі в цілому. Це злочин", - заявила глава парламентської фракції.