RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський звільнив Трубу і призначив тимчасового главу ДБР

У п'ятницю, 27 грудня, президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив із займаної посади керівника Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Указ про це з'явився на сайті глави держави.

Також іншим указом президента Володимира Зеленського тимчасово виконуючою обов'язки глави ГБР була призначена Ірина Венедиктова.

Венедиктова є народним депутатів Верховної Ради України, пройшла під номером 3 у списку партії "Слуга народу" і раніше була експертом з питань проведення судової реформи в команді президента Зеленського. Є доктором юридичних наук і професором, працювала в Харківському університеті МВС.

Як повідомляв "Апостроф", 24 грудня президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий ВРУ закон про перезапуск Державного бюро розслідувань, згідно з яким всі керівництво бюро, включаючи його нинішнього главу Романа Трубу, йде у відставку.

Раніше джерело "Апострофа", близький до партії "Слуга народу" заявив, що Венедиктова є найбільш вірогідною кандидатурою на роль керівника Державного бюро розслідувань, який було перезапущено.