RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Є два сценарії: у Кабміні дали прогноз щодо термінів прийняття закону про ринок землі

Існує два сценарії розгляду земельного закону №2178-10 в парламенті.

Про це повідомляє радник прем'єр-міністра України з економічних питань та земельної реформи Олексій Мушак на своїй Facebook-сторінці.

Він підкреслив, що до розгляду земреформи в Раді все готово. Також вже пройшло 10 днів на ознайомлення, а справа лише за політичною волею.

"Є два варіанти розгляду в ВР. Або за повною процедурою, займе близько 2 місяців і одну і ту ж правку в різних варіаціях розглядатимуть більше 2000 разів. Або відповідно до рекомендацій комітету, який пропонує розглянути документ з використанням 119 і 45 статті Регламенту ВР. Сам розгляд займе до 3 годин", - написав Мушак.

Також політик описав цю процедуру.

"Зараз правки об'єднані в 9 блоків, в кожному з яких підтримано системну правку. У таблиці я розписав про що вони. Відповідно всі інші поправки в тих же положенняї законопроекту вважаються відхиленими. Те ж можна повторити в сесійній залі", - зазначив він і опублікував аналіз.

Мушак написав, що спочатку на погоджувальній раді приймається рішення про розгляд цього закону по 119 статті. Оскільки коаліція "Слуга народу" має понад 226 голосів, то для цього рішення не потрібно узгодження інших фракцій. Далі за це рішення повинно проголосувати тільки 150 депутатів в сесійній залі, тому що це процедурне рішення.

"Після цього 9 основних поправок повинні бути підтримані 226 голосами "за". Всі інші правки згідно 45 статті Регламенту ВР вважаються вже розглянутими і відхиленими. Далі залишається розглянути ще 46 інших поправок, якими пропонують змінити норми виходять за межі законопроекту. Після цього за законопроект голосують 226 голосами "за" у другому читанні і в цілому. Процедурно це займе до 3 годин", - зазначив політик.

Він написав, що є багаторічна практика використанням парламентом цих норм. Так Рада 8-го скликання закон "Про ринок електричної енергії" приймала використовуючи 119 і 45 статтю Регламенту.

Мушак підкреслив, що на цьому тижні все щодо закону про ринок землі вирішиться.

Як повідомляв "Апостроф", парламент 9-го скликання може перестати існувати достроково, якщо нардепи приймуть проблемний закон про ринок землі.