RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Проти екс-глави ДБР відкрили справу: спливли резонансні подробиці і документ

У Генеральній прокуратурі України прийняли рішення відкрити провадження проти колишнього керівника Державного бюро розслідувань Романа Труби.

Про це у себе в Facebook повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Він вказав, що Труба в даний момент підозрюється в двох правопорушення - втручання в роботу правоохоронних органів і розголошення даних про слідство. Подібні правопорушення можуть каратися штрафом, виправними роботами, або терміном ув'язнення за сукупністю порушень до року.

Гончаренко наголосив, що про розслідування щодо дій Труби йому стало відомо після депутатського запиту до прокуратури. Справу доручено Головному слідчому управлінню Національної поліції України.

"Записи з кабінету Труби, які були оприлюднені, доводять, що екс-керівник відомства неодноразово і цинічно порушував закон. У цьому випадку просто звільнення з посади - недостатньо. Вважаю, що неупереджене розслідування дій Труби та інших фігурантів - це справа честі для правоохоронців", - написав депутат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Державному бюро розслідувань опублікували заяву, в якій зізналися, що в 2019 році не впоралися зі своїми завданнями.

27 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив керівника ДБР Романа Трубу.