RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Туризм за держкошт та призначення друзів: ЗМІ розкрили нові подробиці схем в "Укроборонпромі"

Чиновник зі структур "Укроборонпрому" Єгор Москалець за даними з відкритих джерел більше десятка разів літав до Республіки Індонезія і уклав лише один контракт на ремонт винищувачів.

Про це йдеться у публікації видання "Антикор".

Журналісти зв'язують таку роботу чиновника з тим, що його покровителем є його власний батько Москалець О.П. - колишній керівник управління стратегічних розробок РНБО. Він є відомим у збройному бізнесі, і, за даними журналістів, може забезпечити "недоторканість" сину та його другу, генеральному директору ДП ДГЗІФ "Укрінмаш" Шрамку Ю.Л.

У виданні зазначають, що індонезійські компанії "PT Indo Aero Industry", "PT Egi Inovasi Nusantara" та "PT Egi Resources", керівництво яких після знайомства "з методами та способами ведення бізнесу паном Шрамко Ю.Л. та паном Москальцем Є.О.", відмовилися від контактів з названими особами та продовжили роботу з іншими українськими експортерами.

Після цього Москальця, Шрамка та пана Висоцького звинуватили у незаконній контрабанді авіачастин та бронетехніки зі складів Росії у арабських та азійських країнах.

У той же час реальні власники ТОВ "НВК "ТЕХІМПЕКС", ТОВ "ПРОМ-ТЕХНО ГРУПА" Кравченко та Терехов, яких звинувачували у доведенні до банкрутства ДП ДГЗІФ "Укрінмаш", зберегли свої пости. Також було "непомітно протягнуто" без конкурсу призначення керівника ДП "Укроборонсервіс" Вороніна В.О., який керував ДП "Київський бронетанковий завод", ДП "Завод "Генератор", ПАТ "Київський завод "Радар". Призначення, за даними журналістів пройшло за участю Шрамка Ю.Л. та під протекцією Москальця О.П. та заступника міністра оборони часів Януковича, фактичного власника ТОВ "Оборонні технології" Пляцука Д.Л.

Новий директор ДП "Укроборонсервіс" вже сповістив про наміри провести скорочення чисельності працівників та ущільнення виробничих площ. Як вважають у ЗМІ, метою таких дій є перерозподіл асигнувань на ремонт та обслуговування комплексів ППО Збройних Сил України за програмою державного оборонного замовлення.