RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В "Слузі народу" хочуть обкласти податками соцмережі і популярні онлайн-сервіси: що відбувається

Народний депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев подав у Раду законопроект, який пропонує обкласти податком на додану вартість онлайн-сервіси і соцмережі.

Відповідний законопроект опубліковано на сайті Верховної Ради.

Законопроектом пропонується ввести податок на додану вартість для всіх постачальників електронних послуг. Відповідно до законопроекту, це стосується сервісів постачання зображень, текстів, фотографій, електронних книг і журналів, сервісів постачання відео за запитом, ігор, азартних ігор, включаючи постачання послуг з участі в таких іграх, сервісів для доступу до інформаційних, комерційних, освітніх та розважальних електронних ресурсів, сервісів облачного зберігання даних і інших.

Таким чином, в разі прийняття законопроекту податком буде обкладено такі компанії як Google, YouTube, Facebook, Apple, Microsoft, Adobe, Netflix, сервіс бронювання житла на кшталт Booking.com та багато інших.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні відкладається введення великих штрафів і конфіскацій для власників нерозмитнених автомобілів з європейської реєстрацією.