RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Займуться Конституцією і не тільки: онлайн трансляція засідання Ради 4 лютого

У вівторок, 4 лютого, на третій сесії дев'ятого скликання народні обранці планують призначити нового віце-прем'єр-міністра України та розглянути ряд правок до Конституції України.

Дивіться детальніше в онлайн-трансляції "Апострофа".

О 10:00 депутати планують звільнити з посади Міністра розвитку громад та територій України А. Бабака та призначити віце-прем'єр- міністром України Д. Шмигаля.

Для попереднього схвалення народні обранці опрацюють Проект Законущодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи. А далі розпочнуть роботу над законопроектами про внесення змін до Конституції України.

Зокрема, розглянуть проекти законів щодо закріплення повноважень Президента України утворювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро України, призначати на посади та звільняти з посад Директора Національного антикорупційного бюро України і Директора Державного бюро розслідувань; щодо законодавчої ініціативи народу; щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України.

Також нардепи розглянуть зміни до Кримінального кодексу і до Закону про набуття громадянства.

Як інформував "Апостроф" раніше, Окружний адміністративний суд міста Києва просять зобов'язати Міністерство юстиції України звернутися до суду з позовом про заборону діяльності партії "Слуга народу".