RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Повинні забрати хлопця: Зеленський зробив емоційну заяву про долю нацгвардійця Марківа

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ув'язнений в Італії на 24 роки нібито за вбивство нацгвардієць Віталій Марків має повернутися в Україну.

Про це інформує Офіс президента.

Долю ув'язненого нацгвардійця Володимир Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Італійської Республіки Джузеппе Конте під час свого візиту у Рим.

"Я розумію, що прем’єр-міністр не може впливати на італійський суд. Але я показав детально, що там відбулося, на якій відстані він був від місця убивства. І що ми повинні забрати хлопця", - сказав український президент.

Нагадаємо, що 12 липня 2019 року суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році. Марківа засудили до 24 років ув'язнення, хоча, навіть прокурор вимагав 17 років.

Прокурори вважають загибель Роккеллі умисним вбивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про перебування журналістів українській армії.

Адвокати стверджують, що тоді італійські журналісти самі порушили правила перебування у зоні бойових дій та потрапили під перехресний вогонь.

Як писав "Апостроф" раніше, у листопаді 2019 року представники дипломатії України і Італії провели зустріч, під час якої обговорили питання щодо засудженого нацгвардійця Віталія Марківа.