RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Продавав майно в Криму: в ЗМІ розповіли, як Ситник приховав доходи від торгівлі з окупантами, документи

Директор НАБУ Артем Ситник не вказав в декларації факт угоди на окупованій території - сім'я чиновника переоформила земельну ділянку за російським законодавством і продала його за рублі.

Про це свідчать виписки з російських реєстрів, договір купівлі-продажу та інші документи, що підтверджують факт угоди, зареєстрованої окупаційною владою, пишуть "Укрновини".

Редакція сайту звернулася в Державне бюро розслідувань з повідомленням про скоєння Ситником правопорушення, пов'язаного з недостовірним декларуванням (ст.366-1 КК), що загрожує директорові НАБУ позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Журналісти опублікували копії документів, що підтверджують угоду в окупованому Криму сім'єю Артема Ситника. Йдеться про ділянку Б-65 (кадастровий номер 8536900000:07:001:0226) в садовому товаристві "Міраж" в Нахімовському районі Севастополя, який його дружина оформила на себе за російським законодавством (новий, російський кадастровий номер - 91:04:007 001:139), і продала за 900 тисяч рублів. У 2015 році Ганна Ситник, дружина Артема Ситника, дала доручення на право відчуження майна громадянці РФ Небивайловій. У той же день Артем Ситник дав дружині згоду на відчуження ділянки, що підтверджено документально.

1 серпня 2017 реєстраційними органами окупаційної влади РФ в Севастополі незаконно зареєстровано право власності Ситник Ганни Миколаївни на земельну ділянку площею 0,0416 га в Севастополі. У той же день Ситник через посередника продали ділянку за 900 тисяч рублів (продавець - Ситник А.М.), з яких 6600 рублів сплатили в російський бюджет у вигляді мита. Фактично ділянка була продана ще дорожче - за 2 млн рублів, що випливає з розміщених оголошеннях про купівлю-продаж. Ні в декларації дружини Ситника, ні в декларації самого Артема Ситника операції по відчуженню нерухомості і отримання коштів від її продажу у встановлені нормами закону терміни відображені не були, як і не були сплачені податки в Україні.

Раніше головний свідок у справі про корупцію директора НАБУ Ситника Микола Надейко розповів, як зустрічав на прохання Ситника людей з грошима з окупованого Криму. Ці люди привезли гроші за продану ділянку, ночували у Ситника, і він же відвозив їх до аеропорту.