RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Кабмін призначив головного санлікаря України на тлі загрози коронавіруса: чим він займеться

У Кабінеті міністрів України узгодили призначення заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшко головним санітарно-епідеміологічним лікарем країни.

Про це заявив глава українського уряду Олексій Гончарук на брифінгу в Києві.

"Щоб посилити систему, яка повинна запобігати проникненню на територію України цього захворювання, ми призначили пана Віктора Ляшко головним санітарно-епідеміологічним лікарем країни", - заявив прем'єр.

Також керівник уряду нагадав, що в Україні не зафіксовано жодного випадку захворювання коронавірусом COVID-19. У той же час на нового чиновника покладена завдання координувати дії органів влади і служб щодо недопущення проникнення вірусу в Україну.

"Навіщо ми відновлюємо посаду державного санітарного лікаря України? Подання цієї особи дозволить встановлювати карантин на території України в разі завезення особливо небезпечних інфекцій, а також вводити обмежувальні протиепідемічні заходи, наприклад, заборону проведення масових заходів, закриття дитячих, навчальних, шкільних, громадських місць, якщо на території України буде поширення коронавіруса або іншої небезпечної інфекційної хвороби. Будемо виходити на брифінг і говорити про ситуацію на пунктах пропуску, скільки осіб пройшло температурний скринінг, які результати і заходи проводимо", - прокоментував свої завдання на новій посаді Віктор Ляшко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив, що було прийнято рішення силами Державної прикордонної служби та Міністерства охорони здоров'я проводити температурний скринінг всіх громадян, які прибувають в Україну.