RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Верховна Рада "пішла в підпілля" через коронавірус: з'явилися подробиці

Через загрозу поширення коронавірусу, зараження яким в Україні було підтверджено у ще двох пацієнтів в Чернівцях, до 3 квітня народні депутати працюватимуть в парламентських комітетах.

Про це в понеділок, 16 березня, повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

На засіданні Погоджувальної ради спікер парламенту запропонував змінити графік роботи Верховної Ради України та до 3 квітня не збиратися в сесійній залі.

"Верховна Рада не закривається, Верховна Рада продовжує працювати, однак ми міняємо черговість пленарних і комітетських тижнів, і до 3 квітня 2020 ми переходимо в режим роботи в комітетах", - підкреслив Разумков.

Представники всіх депутатських фракцій і груп підтримали цю пропозицію. Крім того, було погоджено перерахуванню коштів з бюджету, передбачених на депутатську діяльність, в резервний фонд.

"Фактично ми будемо працювати в комітетах, і ці кошти будуть спрямовані на забезпечення діяльності Апарату Верховної Ради України, народних депутатів і, в разі необхідності, на інші необхідні для держави напрями фінансування", - пояснив це рішення голова Ради.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що до 3 квітня допуск в адміністративні приміщення, споруди і службові приміщення Верховної Ради України буде обмежений.