RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Шукали флешки і телефони: спливли нові деталі обшуків у екс-глави податкової служби

Співробітники СБУ вивчали документи і цифрові носії інформації під час обшуку у колишнього глави Державної податкової служби України Сергія Верланова.

Про це він повідомив виданню "Лівий берег".

За його словами, обшук проводився за рішенням суду, проте суть пред'явлених йому звинувачень не розкрив, зіславшись на таємницю слідства, якої він зобов'язаний дотримуватися. Співробітники СБУ під час обшуку вели себе коректно.

"Шукали документи, флешки, телефони, гаджети. Я, моя дружина і дитина надали свої айпади, показали телефони. Слідчий переглянув фотографії, телефонні книжки ... Нічого не забрали, хоча у мене були різні документи. В результаті, в протоколі, який я підписав, є вступна частина, а в наступному розділі написано, що нічого не вилучено", - поділився подробицями обшуку екс-глава Податкової служби.

Сергій Верланов вважає, що проведені у нього обшуки пов'язані з його звільненням, і називає їх ланками одного ланцюга.

"До сих пір мотивів цього звільнення мені не позначили. Ми боролися з усіма корупціонерами, всіх мастей. Багатьом це не подобалося", - зауважив він.

Свої подальші дії з цього приводу Верланов погоджуватиме зі своїми адвокатами, які вже займаються справою про його звільнення і звинуваченнями з боку колишнього міністра фінансів Ігоря Уманського.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Кабміні прийняли жорстке рішення щодо топ-чиновників Державної податкової служби України: звільнено главу служби Сергія Верланова і його заступника Дмитра Венцковського.