RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Війна - не конкурс танців на кістках: Зеленський записав звернення у зв'язку з 9 травня

Президент України Володимир Зеленський емоційно звернувся до українців, і нагадав, що свято 9 травня - це "не конкурс танців на кістках".

Відповідне відеозвернення опубліковано на Facebook-сторінці Зеленського.

"Сьогодні Україна відзначає 9 травня - день Перемоги над нацизмом. Ми ніколи не забудемо страшну ціну цієї перемоги. За різними даними, це мінімум 50 мільйонів жертв, з яких більше 8 мільйонів загиблі і замучені українці. Пам'ятаючи всі жахи того часу, ми не робимо з війни культу. І цей важливий день - це не рекламна кампанія, ні змагання гасел, не помпезний конкурс танців на кістках", - сказав він.

До того ж, Зеленський розповів про нову ініціативу встановлення в Україні чотирьох дзвонів.

"Вчора (8 травня - "Апостроф") я був на Луганщині, у першого селища, де в 42-му році почалося звільнення України. І там буде встановлено перший дзвін - Дзвін Пам'яті. Зараз (9 травня - "Апостроф") я на Закарпатті, поруч з місцем, де завершилося вигнання загарбників. Тут буде встановлено Дзвін Перемоги. Ми віримо і зробимо все, щоб обов'язково настав день, коли буде встановлено ще два дзвони: Дзвін Миру - в Донецьку і Дзвін Єдності - в Сімферополі", - розповів про неї президент.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Зеленський побував з робочим візитом в Ужгороді, де вшанував пам'ять жертв нацизму.