RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Малюська і його команда віддають "Межигір'я" "своїм" людям - ЗМІ

Міністр юстиції Денис Малюська і нове керівництво Агентства з розшуку та управління майном, придбаним незаконним шляхом в особі т.в.о. директора Віталія Сігідіна і його заступника Володимира Павленка намагаються взяти "Межигір'я" під особистий контроль.

Про це в блозі для видання "Цензор.нет" пише колишній начальник управління менеджменту активів АРМА (2018 - 2020 рр) Віталій Різник.

За словами Різника, Малюська, Сігідін і Павленко в ручному режимі і в обхід конкурсу призначили керуючою компанією ТОВ "Зручно", яка не відповідає вимогам до управителя такого комплексу. Детально схему, як домовлялися чиновники під час вибору керуючої компанії, висвітлював Telegram-канал "АРМА: мистецтво красти".

"Замість відкритого конкурсу і наведення порядку в управлінні резиденцією колишнього президента, міністр бере справу в свої руки в ручному режимі, при схваленні співробітників ГПУ призначається керуюча компанія, яка обіцяє зробити з "Межигір'я" курорт", - пише Різник.

Різник підкреслює, що плани міністра і афілійованої до нього компанії щодо трансформації комплексу йдуть в розріз з законом і процедурою управління арештованим майном.

"Завдання АРМА не просто управляти майном, а зберегти його до остаточного рішення суду. Категорично не можна починати перебудовувати, перекроювати і змінювати комплекс, вносити зміни на свій розсуд заради зростання прибутковості, передавати права власності - "Межигір'я" не конфісковано, воно було заарештовано", - підкреслює Різник.

АРМА створено в 2015 році, основними завданнями агентства є розпорядження арештованим майном, а також передача його у тимчасове управління третім компанія, щоб поки на майно накладено арешт до рішення суду, воно не втратило цінності і не було завдано збитків власникам.