RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Коли в Україні запустять автофіксації порушень ПДР і які будуть штрафи: інфографіка

В Україні з 1 червня буде запущена система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху за допомогою фото та відео, на першому етапі буде запущено 17 станцій фіксації.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Кабінету міністрів України, за підсумками засідання 20 травня.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уточнив, що для запуску системи уряду було необхідно внести зміни до постанови №833 від 10 листопада 2017 року. Відповідний проект був підготовлений в МВС.

"Проєкт постанови розроблено МВС із метою приведення постанови Кабінету міністрів №833... Ця постанова пропонується відповідно до закону, схваленим і підписаним президентом України з тим, щоб запустити автоматичну фото- і відеофіксацію з 1 числа наступного місяця", - зазначив Арсен Аваков.

За його словами на другому етапі запрацює близько 40 станцій фіксації порушень, а всього їх буде близько 700. Розміщення станцій буде оголошене публічно.

"Всього по країні ми плануємо, що таких пунктів буде близько 700... Відповідний графік і адреси ми після прийняття постанови зможемо оголосити публічно", - додав міністр.

У мережі раніше була опублікована інфографіка оновлених штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МВС розповіли про механізм штрафування водіїв в рамках системи автоматичної фіксації порушень.