RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Лідери мерських виборів у Києві: Віталій Кличко і Слуга народу

Опитування ВГО "Передові правові ініціативи" демонструє суттєвий відрив ймовірного кандидата від партії "Слуга народу" Миколи Тищенка від свого однопартійця Олександра Ткаченка в разі участі у виборах мера Києва.

Про це йдеться на сайті об'єднання.

Результати даних соціології показують, що за кандидатуру Тищенко готові проголосувати 18,3% виборців Києва. У той же час у разі висунення Ткаченко кандидата від президентської партії отримає 6,19% голосів.

Лідером симпатій виборців залишається чинний міський голова Віталій Кличко. Якщо кандидатом від "Слуги народу" буде визначено Тищенка, то Кличко отримає 34,37% голосів виборців. У разі висунення Ткаченка, Кличко отримає трохи більше - 35,12%.

Раніше голова фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що партія має намір до кінця травня оголосити список кандидатів, які будуть представляти президентську політичну силу на виборах мерів.

"Є міста, де у мерів міцні рейтинги. Умовний ноунейм не може з ними змагатися апріорі. Відповідно, має бути людина з рейтингом - без рейтингу людини немає сенсу відправляти, це буде свідомий програш. Тому ми до кінця травня отримаємо виміри - і після цього публічно оголосимо, хто ж кандидати від нашої партії", - зазначив він.