RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Кабмін виділив велику суму на допомогу жителям затоплених областей

В уряді вирішили виділити 754 млн гривень з резервного фонду для постраждалих від повеней областей.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду.

Зокрема, було прийнято рішення направити населенню Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської та Львівської областей фінансову допомогу. З відповідною пропозицією виступив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

Згідно з постановою уряду Івано-Франківська область отримає 480 млн грн, Чернівецька - 30 млн грн; Закарпатська - 30 млн грн; Львівська - 10 млн грн.

Також було прийнято рішення виділити 92 млн грн на роботи Держводагентства в цих областях і 30 млн грн для Держлісагентства.

Крім цього, ще 82 млн гривень для співробітників МВС закликав виділити міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, ще 41 млн - для ДСНС, 22 млн - для Національної гвардії і 19 млн - для Національної поліції. Кошти будуть спрямовані до Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Закарпатської області. В уряді підтримали ці пропозиції.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський звернувся до українців з новим відеозверненням, в якому висловив співчуття сім'ям загиблих під час негоди і повені на заході країни і пообіцяв постраждалим фінансову допомогу.

З 23 червня на заході України через сильні зливи сталася повінь. Стихія накрила Чернівецьку, Івано-Франківську, Львівську, Тернопільську та Закарпатську області. Були підтоплені тисячі будинків, зруйновано дороги і мости. Рятувальники евакуювали сотні місцевих жителів.