RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Жванія передавав через Клімкіна чиновникам ЄС хабар за підтримку Порошенка - зізнання екс-депутата

Колишній народний депутат Давид Жванія, який в 2014 році входив до найближчого оточення Петра Порошенка, заявив, що через тодішнього посла України в ФРН Павла Клімкіна передавав єврочиновникам хабар в розмірі 5 млн євро за підтримку кандидатури Петра Порошенка на посаду президента України.

Про це він заявив на відео, розміщеному в Youtube, передають "Вєсті".

"Безпосередньо я і Клімкін брав участь у передачі 5 млн євро через посольство України в Німеччині для одного високопоставленого в той час єврочиновника з метою забезпечення підтримки Порошенка в якості кандидата на пост президента України з боку ЄС", - заявив він.

Колишній депутат також розповів, як Порошенко, Турчинов і інші лідери Майдану прийшли до влади в 2014 році. Він назвав колишніх соратників злочинним угрупованням, яка, за його словами, з самого початку мали на меті захопити владу для особистого збагачення.

"Ми фінансували Майдан, підігрівали протестні настрої в ЗМІ, зривали мирні ініціативи влади, вели сепаратні переговори з депутатами Партії регіонів, вели переговори з іноземними посольствами. До групи входили Мартиненко, Порошенко, Турчинов, Кличко. Кожен з яких долучив своє угруповання. Турчинов, наприклад, привів Пашинського і Парубія", - заявив він.

Жванія запевнив, що готовий дати свідчення органам слідства за всіма цими фактами.

Він також запевняє, що Порошенко став президентом в результаті консенсусу олігархів. Причому Порошенко, нібито, взяв на себе певні зобов'язання перед ними, які в більшості випадків відпрацював. В угоді, за словами Жванії, не брав участі лише Ігор Коломойський, інші отримали свої "квоти". При цьому, за словами, політика, посаду мера для Віталія Кличка була частиною цієї угоди.

"Порошенко за час перебування при владі отримав корупційним шляхом більше 4 млрд доларів", - запевняє його колишній соратник.

Він також підтвердив, що подавав позов до Окружного адмісуду Києва на заборону виїзду з країни колишнім керівникам. І не відкликав цей позов, як стверджує НАБУ, хоча на нього нібито тиснули Порошенко і його оточення.