RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Влада збирає дані про учасників Революції Гідності в армії

В мережі опублікували документ, відповідно до якого в ЗСУ збирають інформацію про чинних військовослужбовців, які в 2013-2014 роках були учасниками Революції Гідності.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook народний депутат від партії "Європейська солідарність" і колишній міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

За словами Фріз, влада збирає інформацію про діючих військовослужбовців, які брали участь в подіях Революції Гідності для створення єдиної бази даних таких осіб. Відповідний документ розповсюджується по військових частинах.

"Зрозуміло, що на тлі російського нарративу про державний переворот, яким Росія та її п’ята колона в Україні вважають Революцію Гідності, а також рішення ТКГ щодо припинення будь-яких розвідувальних та оборонних заходів, використання безпілотних апаратів в зоні ООС та про відповідальність військовослужбовців за порушення цих "домовленостей", - така база даних фактично є списком патріотів для притягнення до кримінальної відповідальності та зачищення Збройних Сил України, а можливо й інших воєнізованих формувань від патріотично налаштованих військовослужбовців", - зазначила депутат.

За її словами, така база даних створює загрозу для військовослужбовців через ймовірність її передачі спецслужбам Російської Федерації.

"Готую депутатське звернення для з’ясування причин, мети та завдань формування такої бази, а також наявності юридичних підстав для цього", - написала Фріз.

Як повідомляв "Апостроф", на черговому засіданні ТКГ в форматі відеоконференції прийнято рішення про те, що з 00:01 четверга, 27 липня, має дотримуватися режим повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.