RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У МВС заговорили про смерть "полтавського терориста"

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко не виключає, що Романа Скрипника, який захопив у заручники поліцейського в Полтаві, а потім відпустив його і зник у лісопосадці, вже немає в живих.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу "13" на телеканалі ZIK.

"Терориста в Полтаві не відпускали. Він їхав у машині, в якій за кермом був заручник – полковник поліції. У терориста в руках була граната зі знятою чекою, тобто, він міг її підірвати в будь-який момент. Природно, для нас номер один було питання, щоб усі залишилися живі. Далі цей терорист приїхав до лісистої місцевості, яка також колом обсаджена полями кукурудзи, і в певний момент залишив автомобіль. Поліція їхала за ним на деякій відстані, але йому вдалося зникнути завдяки тому, що він знав місцевість", - повідомив Геращенко.

За словами заступника міністра, зараз ця місцевість оточена вже 6 день, однак поки його не вдалося знайти.

"Одна з версій поліції, що він там міг загинути або покінчити життя самогубством. Ми думаємо, що якщо він залишився в живих, ми його в будь-якому випадку знайдемо, знешкодимо, і він тривалий час проведе у місцях позбавлення волі за те, що він зробив", - сказав Геращенко.

Також раніше Геращенко в ефірі іншого телеканалу заявив, що є інформація, що Роман Скрипник вживав наркотики.

"Ця людина, можливо, вже і нежива, оскільки, за даними поліції і за свідченнями поліцейських, яких він брав у заручники, він був під дією, як здавалося, сильних наркотичних засобів, метамфетамінів. Також такі показання дали ті люди, які з ним близько спілкувалися. Вони розповіли, що він дуже серйозно "сидів" на наркотиках. Ми думаємо, що він міг завершити життя самогубством", - сказав Геращенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Як повідомляв "Апостроф", в поліції Полтавської області визначили винагороду, яка допоможе затримати "полтавського терориста" Романа Скрипника.