RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

КСУ визнав неконституційним призначення Ситника

У п'ятницю, 28 серпня, Велика палата Конституційного Суду (КС) України визнала не відповідним Конституції указ п'ятого президента України Петра Порошенка про призначення директором Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це повідомили на офіційній сторінці КС.

"Цим Рішенням Конституційний Суд України визнав не відповідним Конституції України (є неконституційним) Указ Президента України "Про призначення А. Ситника Директором Національного антикорупційного бюро України", - сказано в повідомленні.

Конституційний Суд України в своєму рішенні зазначив, що предметом конституційного розгляду в цій справі є питання забезпечення поділу влади і її функціонування в рамках наявної форми державного правління.

Крім того, в КС наголосили, що в Україні тільки орган конституційної юрисдикції наділено відповідними повноваженнями для вирішення питання, порушеного в конституційному поданні.

Нагадаємо, що 20 травня група з 51 народного депутата звернулася до Конституційного суду України з поданням про законність указу п'ятого президента Петра Порошенка від 16 квітня 2015 № 218/2015. про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в декларації Артема Ситника за 2019 рік не вказані подарунки, за отримання яких він був оштрафований судом.