RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Депутати в Раді яскравим флешмобом підтримали вільні вибори в Білорусі: фото і відео

У п'ятницю, 4 вересня, у Верховній Раді України група народних депутатів з червоно-білими прапорами в руках виступили із заявою на підтримку вільних виборів в Білорусі.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в повідомленні парламенту України у Twitter.

Перед початком пленарного засідання із трибуни Верховної Ради виступили народні депутати різних фракцій і груп, які підтримали вільні вибори у Білорусі.

"Ми віримо, що найближчим часом над парламентом Білорусі підніметься біло-червоно-білий прапор. Сябри, Україна з вами. Сьогодні ви боретесь не просто за демократію і свободу Білорусі, а і за свободу існування вашої країни. Диктатор Лукашенко зливає Білорусь Путіну", - сказав нардеп Олексій Гончаренко.

Вільний вибір білоруського народу підтримали народні депутати різних політичних сил.

"Незалежно від нашої партійної і фракційної приналежності, ми мусимо стояти разом з білоруським народом, захищаючи свободу. Хай живе Білорусь", - сказала нардеп, голова української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько.

Як повідомляв "Апостроф", США, Канада та Велика Британія вивчають можливість введення санкцій проти Білорусі через жорстоке придушення силовиками учасників акцій протесту проти Олександра Лукашенка.