RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Нардеп Юрченко цікаво пояснив, хто вніс за нього заставу понад 3 млн: відео

Виключений з фракції "Слуга народу" після корупційного скандалу народний депутат Олександр Юрченко, який нещодавно вийшов з СІЗО, заявив, що грошову заставу за нього у розмірі 3,1 млн гривень внесли "небайдужі до екології люди".

Про це він розповів журналістам "Радіо Свобода" біля будівлі Верховної Ради, у вівторок, 29 вересня.

За словами Юрченка, люди, які внесли за нього грошову заставу, небайдужі у правовій системі в Україні і переймаються питаннями екології у Київській області.

"Це просто люди, які стурбовані проблемами полігонів. Вони внесли заставу, щоб "законодавство, яке ми зараз розробляємо, змогло б врегулювати поводження з побутовими відходами" заради навколишнього середовища", - сказав скандальний депутат, відповідаючи на запитання журналістки.

Нагадаємо, нардепа Юрченка підозрюють у вимаганні і отриманні разом з неофіційним помічником Іваном Фіщенком хабара.

Як повідомляв "Апостроф", народному депутату Олександру Юрченку повідомили про підозру в отриманні і підбурюванні до надання неправомірної вигоди посадовій особі у великому розмірі за попередньою змовою з групою осіб. Як зазначає слідство, депутат в завуальованій формі попросив передати йому через посередника 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до законопроекту. Також він хотів отримати ще $200 тисяч для підкупу членів профільного парламентського комітету, членом якого є нардеп.