RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Україна не банкомат": Андрій Деркач запропонував Заходу замість траншей МВФ повернути $ 13 млрд, виведених з країни

Захід повинен повернути виведені з України гроші, зокрема, це стосується компаній, які перебувають під юрисдикцією Сполучених Штатів.

Про це заявив народний депутат України, один з лідерів партії "Наш край" Андрій Деркач в ефірі телеканалу "112 Україна", передає "Гордон".

Як повідомив Деркач, 13 млрд доларів були "корупційним шляхом відібрані у населення і виведені з країни у вигляді облігацій зовнішньої державної позики".

"Оточення Януковича і Петра Олексійовича вивело ці гроші з України. Коли вивело, купило на них облігації зовнішньої державної позики, які само ж випустило. Тобто змусили Україну позичити під відсоток свій "общак". Потім розмістили ці ОВДП в американському фонді. Ми вже повернули 1,5 млрд Януковича, тепер намагаємося повернути ще 13 млрд, які лежать в США", - зазначив народний депутат.

За словами нардепа, керівництво країни звертається за черговим зовнішнім кредитом, замість запиту у США повернути 13 млрд доларів, виведених з України.

"Наша влада жебракує - заслужені майстри спорту з узяття кредитів. Зовнішній держборг 85 млрд доларів або, іншими словами, 2000 доларів на душу населення. Але, якщо розібратися в ситуації, то в реальності - це не ми боржники. Це нам боргують - 13 млрд доларів виведених владою Януковича і Петра Олексійовича на компанії, що знаходяться в юрисдикції США. Тому у мене є чітке послання: Україні не потрібні ваші кредити! Віддайте нам те, що заборгували! Віддайте 13 млрд доларів виведених вам, які ви ховаєте. А собі заберіть назад всіх інтуристів", - заявив Деркач.

Він нагадав заяву головного дипломата Європи Жозепа Борреля, озвучену на зустрічі з президентом Зеленським.

"Європа - не банкомат і не благодійна організація", заявив Боррель. Так ось, це Україна - не банкомат", - резюмував Деркач.

Раніше, Андрій Деркач заявив про корупцію в тарифах і звернувся до мерів і депутатів Сум, Черкас, Чернігова та Києва з пропозицією негайно повернути в комунальну власність ТЕЦ, знизивши тарифи на 25% вже до початку опалювального сезону.