RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Знаходяться в заручниках": Зеленський зробив важливу заяву про амністію на Донбасі

У вівторок, 20 жовтня, президент України Володимир Зеленський виступає з щорічним посланням до Верховної Ради. В ході звернення глава держави зробив важливу заяву щодо амністії на окупованому Донбасі і назвав осіб, які підпадатимуть під амністію.

"Апостроф" веде онлайн-трансляцію виступу глави держави.

Так, Зеленський заявив, що після досягнення миру на Донбасі Україна розпочне процес "безпечної реінтеграції", керуючись міжнародним досвідом.

Глава держави анонсував внесення пакету законів про перехідний період після реінтеграції Донбасу. Зеленський наголосив, що застосування амністії стане можливим тільки щодо тих мешканців ОРДЛО, "у кого руки не в крові".

В цьому питанні, за словами глави держави, існує "велике поле для маніпуляцій".

"Страшне слово "амністія". Це не для всіх і не для уникнення відповідальності, а для мільйонів наших громадян, на чиїх руках немає крові і які зараз самі фактично знаходяться в заручниках окупантів", - наголосив президент.

Також глава держави додав, що мешканцям окупованих територій треба дати чіткий сигнал: "Не треба боятися, гідне майбутнє можливе тільки з Україною".

Як повідомляв "Апостроф", 20 жовтня в своєму посланні до парламенту президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада домовилася про постачання вакцин від коронавірусу з ЄС.