RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Скільки і які порушення зафіксовані в Україні в передвиборчу кампанію: дані МВС

В переддень дня тиші перед місцевими виборами в Україні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підбив підсумки передвиборчої кампанії в країні на предмет правопорушень виборчого законодавства.

Відповідну заяву глави МВС опубліковано на сайті відомства, де також надано статистику щодо передвиборчого етапу в Україні.

МВС разом з Центральною виборчою комісією та "Громадянською мережею "ОПОРА" впродовж зазначеного періоду реагували на всі звернення громадян і перевіряли всі сигнали щодо порушень. За словами міністра, серед викритих правопорушень чимало таких, що мають ознаки кримінальних злочинів.

"В Одесі за намагання організувати виборчу "сітку" затримано групу осіб, у тому числі - голову виборчої комісії. Під час слідчих дій вилучено майже 45 тисяч доларів США, які фігуранти, за даними слідства, планували використати для підкупу виборців.

Ще одну "сітку" задокументували поліцейські Чернігівщини. Під час обшуку автомобіля керівника одного зі структурних підрозділів Бахмацької райдержадміністрації правоохоронці виявили списки виборців зі схемою "десятників" та 66 тисяч гривень. За попередніми підрахунками, мережа охоплювала понад 5 тисяч осіб", - повідомив Аваков.

За словами глави МВС, Нацполіція відкрила понад 500 кримінальних проваджень щодо підкупу виборців, перешкоджання здійснюванню виборчого права, надання неправдивих відомостей до Державного реєстру виборців.

"В чергове – вже котру виборчу кампанію – поліція та всі підрозділи МВС демонструють рівновіддаленість від усіх політичних сил і керуються виключно Законом. Жодна партія, жоден кандидат не отримують жодних преференцій, але кожен отримує забезпечення та захист свої прав. Цей принцип більше не є сенсацією, не є голосним заголовком для новин. Натомість він став звичною практикою для української поліції. Вважаю, що це гарна оцінка якості правоохоронної системи України!", - заявив Аваков.

Також міністр повідомив, що під час виборів громадський порядок охоронятимуть майже 140 тисяч співробітників МВС, напоготові перебувають усі підрозділи – від авіації до вибухотехніків.

Як повідомляв "Апостроф", депутати від "Слуги народу" у Верховній Раді зареєстрували постанову, яка скасовує повторне голосування на виборах депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців в 10 000) та сільського, селищного, міського голови.