RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Шукають, як позбутися: Рєзніков зробив гучну заяву про долю окупованого Донбасу

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков заявив, що Росія шукає шляхи і способи, щоб позбутися окупованого Донбасу, а сам регіон перетворився на "ракову пухлину".

Про це він заявив в програмі "Рандеву з Яніною Соколовою", запис якої опубліковано в YouTube.

За словами Рєзнікова, Донбас ніколи не стане російським, а український Донбас і Росії не потрібен.

"Ні ментально, ні економічно. Ніяк воно їм не треба. І як від нього (окупованого Донбасу - "Апостроф") позбутися, їм теж треба знайти відповідь на це питання", - заявив міністр.

Резніков назвав окуповані Росією райони Донбасу "ментально хворою територією" і порівняв їх з пухлиною в організмі людини.

"Нам головне - не взяти його назад як онкопухлини, з якими ми не знаємо, що робити. Але ми розуміємо, що у нас є два варіанти. Це хворі території, ментально в тому числі. Є два варіанти: повна ампутація і лікування. Я за терапію і повне відновлення нашого організму", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", 28 жовтня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції за участю делегацій України, Російської Федерації та ОБСЄ, під час якого домовились про новий режим припинення вогню.