RU  UA

Коли в Україні можуть ввести і скасувати повний локдаун: в "Слузі народу" запропонували конкретні дати

В Україні вже тривалий час обговорюється введення жорсткого карантину через поширення епідемії коронавірусу і оцінюються збитки, які може отримати бізнес в разі його запровадження. В президентській партії "Слуга народу" висловилися про можливість введення локдауну і назвали його можливі терміни.

Про це в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV заявила народний депутат України від партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Політик звернула увагу на те, що підприємці вже несуть збитки через введений карантин вихідного дня, а передноворічні дні традиційно є жвавим часом для торгівлі.

"Але бізнесмени чекають грудня для того, щоб отримати хоч трохи прибутку і компенсувати втрати за попередні місяці. Тому важливо в грудні дати їм нормально попрацювати, а ось в кінці місяця, наприклад з 29 числа, на два тижні ввести локдаун (до 12 січня - "Апостроф"). Тоді в цьому є певна логіка ", - заявила Кравчук.

Як повідомляв "Апостроф", 25 листопада Кабінет міністрів підтримав проект постанови, відповідно до якої в Україні буде поновлено програму виплат на дітей фізичних осіб-підприємців (ФОП) першої та другої групи платників єдиного податку в листопаді-грудні 2020 року.