RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Кабмін затвердив проект бюджету на 2021 рік: що відомо

У четвер, 26 листопада, Кабінет Міністрів України на своєму позачерговому засіданні схвалив допрацьований проект Державного бюджету-2021.

Про це стало відомо в ході засідання уряду.

За словами очільника уряду, під час роботи над підготовкою проекту держбюджету-2021 до другого читання враховано більшість з наданих нардепами пропозицій, які виходили з пріоритетності видатків, наявних можливостей ресурсної частини бюджету і стану національної економіки.

"Ключовий аспект — це те, що бюджет залишається збалансованим та реалістичним до виконання. Наступного року ми очікуємо зростання економіки, що дасть змогу нам продовжити збільшення видатків на медицину, освіту та оборону", - зазначив Шмигаль.

Що передбачено у проекті Держбюджету-2021

Доходи Держбюджету передбачено в сумі 1 трлн 92 млрд грн, видатки — у сумі 1 трлн 328 млрд грн.

Знайдено можливість для зменшення дефіциту по відношенню до ВВП з 6% до 5,5% (у бюджеті-2020 дефіцит був на рівні 7,5%).

В бюджеті на 2021 рік не передбачено збільшення податків для бізнесу й закладено заходи для покращення фінансування соціальної сфери, медицини, надання підтримки підприємцям, які постраждали від пандемії.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство фінансів Україниуспішно завершило переговори з МВФ за основними параметрами проекту державного бюджету на 2021 рік.