RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Потрібно закривати все: в Раді зробили гучну заяву щодо повного локдауну в Україні

В Україні необхідно вводити локдаун мінімум на три тижні.

Про це заявив в ефірі каналу "Україна 24" нардеп від партії "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький.

Такий термін пояснюється тим, що інкубаційний період у коронавірусу становить від 14 до 21 дня.

"Це досвід інших країн (жорсткий карантин, - ред.), що вагомий результат є за три тижні. Думаю, якщо ми вийдемо на цифру 20 тисяч і більше, то, швидше за все, треба буде вводити локдаун", - сказав депутат.

Він нагадав, що уряд повинен за 7 днів попередити українців про посилення карантину. Крім того, повинні бути розроблені механізми щодо фінансової підтримки підприємців.

"Якщо ми закриваємо бізнес, школи, і одночасно працює громадський транспорт - метро, потяги - то я не бачу від цього великого результату. Треба робити повний", - сказав депутат.

Послаблювати карантин можна, коли відсоток тих, хто видужав, буде більше відсотка хворих, а сама захворюваність знижуватиметься.

Також Радуцький зазначив, що система охорони здоров'я України може витримати навантаження у 30 тисяч нових хворих.

Як повідомляв "Апостроф", в Грузії ввели жорсткий карантин, який буде діяти з 28 листопада по 31 січня включно, в країні вводиться комендантська година. Ослаблення локдауну допускається тільки напередодні Нового року - 31 грудня і Різдва - 6 січня.