RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Понад 12 млрд гривень: Шмигаль розповів, як бізнесменам допоможуть пережити жорсткий локдаун

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що для підтримки підприємців під час жорстокого карантину, який в Україні буде діяти з 8 по 24 січня включно, направлять 12 мільярдів гривень. Відповідні закони щодо підтримки людей та бізнесу в період посиленого карантину вже підписав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами глави Кабміну, ФОПам та найманим працівникам буде виплачено по 8 тисяч гривень, будуть запроваджені податкові канікули для фізичних осіб-підприємців 1 групи, відбудеться списання податкового боргу, що не перевищує 3060 грн. Також на час карантину будуть продовжені ліцензії і виплачено компенсації по ЄСВ.

"Більш ніж 12 млрд грн будуть направлені на те, щоб підприємці зберегли власну справу під час жорстких карантинних обмежень, а люди залишилися з роботою. Ті галузі, які підпадуть під обмеження в роботі, отримають фінансову підтримку від держави", - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", рішення про введення карантину з 8 січня по 24 січня включно обговорювалося з представниками бізнесу, місцевою владою, епідеміологами для попередження нової хвилі захворювання на COVID-19.