RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У МОЗ розповіли, коли стартує вакцинація від коронавірусу в Україні

В Україні масова вакцинація від коронавірусу, яка вже стартувала у Великій Британії і США, розпочнеться в лютому 2021 року.

Про це повідомив під час щоденного брифінгу у середу, 16 грудня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Глава МОЗ зазначив, що україна розраховує отримати першу партію вакцини у першому півріччі наступного року, а українців почнуть вакцинувати від коронавірусу вже в лютому.

Також, за словами міністра, Україна отримала схвалення своєї заявки на отримання вакцини від коронавірусу від COVAX (глобальний фонд доступу до вакцин проти COVID-19).

"Ми працюємо з виробниками, які проходять стадії сертифікації вакцин і пройшли всі клінічні випробування. У нас є всі пропозиції, ми їх відшліфовуємо. Ми поставили собі за мету провести першу вакцинацію в лютому 2021 року", – сказав Степанов.

Як повідомляв "Апостроф", в МОЗ назвали кількість українців, яким зроблять щеплення від коронавірусу під час першої хвилі масової вакцинації. За планом за рахунок держави щеплення відразу отримають 21 млн людей. В першу чергу це будуть медпрацівники, військові, люди в інтернатах і будинках для людей похилого віку, люди з групи ризику старше 60 років, працівники освіти, а також співробітники Нацполіції і Нацгвардії.