RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Українські міністри влаштували між собою борщ-батл: фото і відео "змагання"

Українські міністри взяли участь у марафоні "Культура і традиція приготування українського борщу": міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський, глава мінкульту Олександр Ткаченко, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр юстиції Денис Малюська та віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина приготували національну українську страву.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України на власній сторінці у Facebook.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, участь міністрів у борщ-батлі вкрай важлива для промоції страви та включення “Культури приготування українського борщу” до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

"У команді із Ольгою Стефанішиною готували борщ за всеукраїнським рецептом з вишнями! Вийшло смачно, як і у команди-суперників Ігоря Петрашка та Романа Абрамовського. Їхній особливий інгрідієнт – смажена капуста. Перемогу здобув борщ, бо по-іншому бути й не могло. Коли український борщ готують українці – завжди виходить смачно", - йдеться в повідомленні.

Глава Мінкульту наголосив, що борщ по-міністерськи є відповіддю росіянам, які намагаються присвоїти собі українську страву.

Додамо, що головним суддею "змагань" міністрів був відомий український кулінарний експерт Євген Клопотенко.

Як повідомляв "Апостроф", міністр юстиції Денис Малюська оригінально привітав працівників державної виконавчої служби з професійним святом і викликав бурхливе обговорення в мережі.