RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Влада Львова осоромилася з картою України: всі деталі скандалу

Львівська міськрада потрапила в скандал, опублікувавши на одному з офіційних YouTube-каналів чотири відео з картою України без Криму. Ролики оприлюднені громадською організацією "Батьки в дії" як невеликий курс для старшокласників про роботу мерії, депутатів та чиновників у Львові.

Відео з'явилося у вівторок, 22 грудня, але вже через декілька годин їх видалили, пообіцявши переробити через епізод із картою, передає видання ZAXID.NET.

Як повідомляється, карта України без Криму з'являється на 24 секунді кожного з чотирьох роликів.

Після публікації львівського політичного оглядача Дмитра Посипанка про карту без Криму у відео всі ролики видалили і з каналу міськради, і з каналу "Батьків у дії". Голова ГО "Батьки в дії", екс-депутатка Львівської міськради Юлія Гвоздович пообіцяла, що відео переробляють, оскільки спершу не звернули уваги на карту без Криму.

"Проект робили батьки, пластуни на волонтерських засадах, по ночах, бажаючи лише кращого дітям міста, щоб вони були громадсько свідомі. Без жодних злих намірів усі троє пропустили [карту без Криму]. Дякуємо Дмитру Посипанку, що звернув увагу. Менш, ніж за добу публічності ролика, ми його уже замінили. Перепрошуємо за таку опечатку. Крим – це Україна!", – сказала Юлія Гвоздович.

У відділі партнерства Львівської міськради також відреагували на цей інцидент, пояснивши, що після виправлення помилки усі відео знову опублікують.

Як повідомляв "Апостроф", телерадіомовна організація BBC News World опублікувала карту України без анексованого РФ Криму, коли писала про катастрофу з літаком АН-26 в Чугуєві.