RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​"Зброю везли тоннами з України": Лукашенко виступив з черговою дивною заявою

Олександр Лукашенко, який вважає себе президентом Білорусі, заявив, що "терористи" ввозили в країну "тонни зброї" з України.

Про це повідомляє "Белта".

Глава держави зробив заяву після недавнього затримання в Білорусі "терористичної групи" Миколи Автуховича.

"Нещодавно ми затримали групу Автуховича. Мерзотники останні. Зараз ми їх всі канали розкрили. Вони везли тоннами зброю через Україну", - сказав Лукашенко.

За його словами, група готувала теракти по всій країні.

"Є кілька груп ще. Своїх дві-три (людини в цих угрупованнях - ред.) є, звідти (з-за кордону - ред.) надсилають нам. Через Україну. Через Польщу, Литву зараз дуже складно - кордон закрили наглухо. І з Україною зараз закрили вже, миша не проповзе. Через Росію іноді проникають, у нас кордону немає. Але вже не те. Ми це питання тримаємо жорстко на контролі", - сказав президент.

Микола Автухович - білоруський підприємець і суспільно-політичний діяч. Його не раз звинувачували в організації терактів. Говорили, що він готував замах на політиків. Також нібито підпалював їх авто і майно.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко видав розпорядження "наглухо закрити кордон" з Україною через загрози національній безпеці.