RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Офіс генпрокурора просить Зеленського відсторонити главу КСУ від посади: перші подробиці

У понеділок, 28 грудня, Офіс генпрокурора звернувся до президента Володимира Зеленського з клопотанням про відсторонення глави Конституційного суду України Олександра Тупицького, проти якого ДБР відкрило кримінальне провадження за держзраду, з посади судді.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора.

Після того, як голова КСУ Олександр Тупицький 28 грудня не з'явився до Офісу генпрокурора для проведення слідчих дій, йому поштою направлено повідомлення про підозру.

Також Офіс генпрокурора направив клопотання президентові України про відсторонення Тупицького з посади.

"Він (Тупицький - "Апостроф") повідомив, що не може прибути через сімейні обставини, проте не надав документи про поважність причин неявки. Повідомлення про підозру вручається в день його складання, а в разі неможливості вручення надсилається поштою того самого дня. У зв'язку з цим повідомлення про підозру як таке, що складене Офісом генерального прокурора сьогодні, надіслано поштовим зв'язком на відповідні адреси", - повідомили в прес-службі офісу.

Також у відомстві наголосили, що в клопотанні, яке направили президенту, йдеться "про відсторонення Тупицького з посади судді Конституційного суду терміном на два місяці".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ДБР оголосили про плани допитати главу Конституційного суду України Олександра Тупицького як ватажка злочинної організації. Відомство розслідує низку кримінальних проваджень, в яких фігурує суддя.