RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні чиновник, якого зловили на хабарі 66 мільйонів, отримав велику посаду

Чиновник Державної фіскальної служби України Сергій Лебедко, який є фігурантом кримінальної справи про хабар в розмірі 66 мільйонів, отримав підвищення по службі.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці журналіст і блогер Юрій Бутусов.

У повідомленні він нагадав, що 24 лютого 2017 року Лебедко заарештували на місці злочину, коли він отримав великий хабар за відшкодування ПДВ однією з великих компаній. За його словами, справу про вимагання № 420170000000000168 за статтею 190 (шахрайство) не закрито, судовий процес з різних причин затягується. Чергове засідання у цій справі призначено на 18 січня в Голосіївському районному суді Києва.

"Уявіть собі здивування судді, який веде процес - підсудний за час суду зумів зайняти вищу посаду в тій же самій фіскальної службі! Ось це шок!" - пише з цього приводу Бутусов.

За даними журналіста, Сергія Лебедко призначили виконуючим обов'язки начальника Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби.

"Це просто вражаюче, комедія. Лебедко взяли на хабарі за відшкодування ПДВ по одній з великих компаній, але тепер через три роки, Лебедко призначили керувати відшкодуванням ПДВ для всіх великих компаній. Немає слів", - зауважив він.

На думку Бутусова, до кар'єрного злету підсудного, який проходить у справі про хабар, сприяли деякі політики, зокрема депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше НАБУ і САП вручили підозри в.о. начальника одного з територіальних управлінь Госгеокадастра і посереднику, які намагалися дати хабар голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роману Лещенко.