RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Кидався на "копів" і погрожував: Кабмін прийняв жорстке рішення щодо топ-чиновника

Кабінет міністрів України на своєму засіданні звільнив з посади заступника віце-прем'єр-міністра Олега Уруського Віталія Немилостивого, якого напередодні після керування автомобілем у нетверезому вигляді затримали патрульні і який чинив опір поліції, прикриваючись своєю посадою.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі.

За словами Шмигаля, поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немилостивий, є неприпустимою. Тому уряд прийняв рішення про його звільнення.

"Посада в Кабінеті Міністрів України — це не привілей, це перш за все відповідальність перед людьми та країною", - наголосив Шмигаль.

Деталі ситуації з п'яним чиновником розповіли в Національній поліції України.

Повідомляється, що екіпаж київських патрульних зупинив автомобіль Mercedes, водій якого порушив правила дорожнього руху (вимоги дорожного знаку 5.7.1 "Виїзд на дорогу із одностороннім рухом") на вулиці Жилянській увечері 20 січня. Під час спілкування з водієм авто патрульні виявили, що у чоловіка за кермом наявні ознаки алкогольного сп’яніння.

"Інспектори запропонували водієві пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, на що він відмовився. Натомість керманич повідомив інспекторам, що він заступник міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України, а також пред’явив відповідне посвідчення підтвердження своєї посади разом із документами для керування транспортним засобом", - повідомили в Нацполіціії на своїй сторінці у Facebook.

Ситуація надалі розвивалася наступним чином. Під час розгляду адміністративної справи за порушення правил дорожнього руху, водій підійшов до патрульних, закинув до салону службового автомобіля ключі від свого авто та повідомив, що він йде з місця. Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, однак той не реагував. Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних та шарпати за формений одяг.

"Патрульні, згідно зі ст. 45 ЗУ "Про Національну поліцію", застосували до громадянина кайданки. На водія інспектори склали адмінматеріали: протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП та постанову за порушення вимог дорожного знаку 5.7.1 "Виїзд на дорогу із одностороннім рухом", а також протокол про адмінзатримання", - додали в Нацполіції.

Наразі адмінматеріали правопорушення направлено до суду, який прийме рішення у цій справі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Києві на Контрактовій площі нетверезий чоловік за кермом Ford їздив пішохідною зоною. Його зупинили перехожі та Нацгвардія.