RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Україні вакцина від коронавірусу з'явиться в аптеках: названо терміни і ймовірну ціну

Легальна вакцина від COVID-19 надійде в українські аптеки до літа 2021 року. Таку інформацію оприлюднив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Про це він розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами очільника МОЗ, українці за бажанням зможуть придбати вакцину від коронавірусу на комерційному ринку.

"Якщо говорити про появу вакцини від коронавірусної хвороби на комерційному ринку в достатній кількості, гадаю, що до літа з'являться легальні постачання вакцини", - сказав Степанов.

При цьому влада передбачає можливість стовідсоткового вакцинування українців від COVID-19 за державний кошт відповідно до державного плану вакцинації.

"Цей план складається з п'яти етапів. Розпочнемо з медичних працівників, літніх людей і тих, хто перебуває в групі ризику. З кожним етапом вакцинації охоплення людей зростатиме. На п'ятому етапі ми вакцинуємо людей, які не потрапляють до групи ризику ні за віковими, ні за професійними показниками і не мають супутніх захворювань. Якщо людина розуміє, що потрапляє до п'ятої групи, тобто буде вакцинована наприкінці 2021 - початку 2022 року, але хоче вакцинуватися раніше, вона зможе придбати вакцину на комерційному ринку", - сказав він.

Варто зауважити, що раніше народний депутат від "Слуги народу" Євгенія Кравчук заявила, що платна вакцинація від коронавірусу в Україні може початися не раніше другої половини 2021 року. При цьому вартість вакцини прогнозується в межах 700 гривень.

"Ми також запитували [міністра Степанова], чи будуть робитися щеплення на комерційній основі. Є молоді люди, які можуть собі дозволити заплатити 700 гривень за щеплення... Це, очевидно, вже буде фізично доступно в другому півріччі", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні громадян, які пройшли вакцинацію від коронавірусу, будуть заносити в окремий список.