RU  UA

Санкції США проти українських топ-політиків: названо ім'я наступного кандидата

В Сполучених Штатах Америки після того, як були застосовані персональні санкції проти низки народних депутатів Верховної Ради України, готують черговий пакет обмежень. Наступним том-чиновником, що може потрапити під санкції США, є глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

Про це розповів народний депутат України від ВО "Батьківщина", екс-глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV.

Наливайченко звернув увагу, що вперше в історії українського парламенту санкції уряду США були накладені на українських нардепів.

"Санкції США були накладені на двох народних депутатів. Більше того, є плани щодо інших посадових осіб України. Вдумайтеся, наш ключовий союзник у протидії російській агресії застосовує санкції не тільки проти російських олігархів, а й проти депутатів Верховної Ради", - наголосив політик.

Нардеп додав, що досі ні від президента України, ні від Міністерства закордонних справ немає офіційної реакції на санкції США.

"Санкції США застосуються проти конкретних осіб за конкретні дії, які шкодять нацбезпеці їхньої країни. Цей процес буде тривати і перелік осіб буде розширено. Президенту України не треба "підштирювати" президента США питаннями: "Чому ми не в НАТО?", а готуватися до серйозної розмови з заступником держсекретаря США, яка невдовзі приїде в Україну", - заявив Наливайченко.

Також, за словами нардепа, наступним питанням до президента Зеленського буде питання про зв'язки голови Офісу президента Андрія Єрмака.

"Щодо Андрія Єрмака у американського уряду є багато питань. Насамперед, про зустрічі в Мадриді з адвокатами Дональда Трампа, з російськими високопосадовцями. Що то були за розмови, хто на них уповноважував? Приміром, домовленості Андрія Єрмака з Дмитром Козаком", - зауважив Наливайченко.

Як повідомляв "Апостроф", 1 лютого народного депутата Олександра Дубинського, який потрапив під санкції США, виключили з фракції "Слуга народу".