RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ДФС готує 2100 справ до передачі у Бюро економічної безпеки

Завдання нових керівників підрозділів ДФС – підготувати документи для передачі у Бюро економічної безпеки.

Про це повідомив голова ДФС Вадим Мельник у Facebook, коментуючи призначення трьох керівників ключових управлінь.

Головне слідче управління очолив Ігор Пахолоко. Начальником Головного управління боротьби з фінансовими злочинами призначено Володимира Ткаченко, а начальником Головного управління внутрішньої безпеки – Віталія Ясінського.

На думку Мельника, призначення ключових керівників є вкрай важливими, адже саме цим людям доведеться у досить стислі строки підготувати всі матеріали кримінальних проваджень які, відповідно до закону, підслідні Бюро економічної безпеки України, для передачі в зазначений орган чи прокуратуру.

"На практиці це понад 2 100 кримінальних проваджень станом на сьогоднішній день та тисячі ОРС", – зазначив керівник ДФС.

Що стосується оперативно-розшукових справ, то відповідно до положень Закону "Про Бюро економічної безпеки України", вони мають бути реалізовані шляхом початку досудового розслідування або їх закриття протягом трьох місяців з дня набрання чинності згадуваного нормативно-правового акту.

"Я переконаний, що ми консолідуємо всі свої зусилля та підготуємо матеріали та наші напрацювання на найвищому професійному рівні. Адже ДФС України має не лише позитивний досвід боротьби з економічною злочинністю та певні здобутки в цій сфері, а і концептуальне бачення нових моделей та алгоритмів роботи, які, на мій погляд, було б варто запровадити і в роботі Бюро", – резюмував Мельник.