RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ДБР розслідує закупівлю апаратів ШВЛ для армії на 11 мільйонів: виявилися непридатними, фото

Службові особи Командування Медичних сил Збройних сил України закупили непридатні для використання апарати штучної вентиляції легенів на загальну суму 11 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного бюро розслідувань України.

Оперативні працівники ДБР отримали інформацію, що у травні 2020 року представники Командування Медичних сил Збройних сил України здійснили закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів для потреб Збройних Сил України на загальну суму 11 млн грн.

"Проте їх комплектація та технічні характеристики не відповідають медико-технічним вимогам тендерної документації, що унеможливлює використання закуплених медичних виробів за прямим призначенням", - йдеться в повідомленні.

16 лютого 2021 року слідчі ДБР провели обшуки за місцем роботи та мешкання фігурантів злочинної оборудки на 11 млн грн, в ході яких вилучено електронні носії інформації, мобільні телефони та інші документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Наразі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, триває досудове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", Служба безпеки України (СБУ) почала перевірку телеканалу "1+1". Мета відомства - встановити людей, які мають вплив на інформаційну політику каналу.